Kungsleden

Båttranporterna mellan Kvikkjokk och Kungsleden söderut körs med två fasta avgångar dagligen under säsongen. Extraturer går att beställa beroende på tidpunkt och tillgänglighet.

Under lågsäsongen 19 juni — 29 juni, 4 september — 17 september erbjuder vi turer endast på beställning.

Det finns inga roddbåtar. Det är strömmande vatten.

REGULJÄRA avgångstider 30 juni — 3 september 2023:

Från KVIKKJOKK — till KUNGSLEDEN:   kl. 10:00 och 14.00

Från KUNGSLEDEN — till KVIKKJOKK:   kl. 10:30 och 14.30

OBS. Transport från Kungsleden till Kvikkjokk förbokas.
Meddela oss senast 30 min innan avgångstiden att skjuts önskas. Det finns en telefon för att beställa transport i vindskyddet vid båtplatsen på Kungsleden söderut

Inga turer körs efter kl. 20.00.

Kontakta oss för information om priser. Betalning kontant, kort och swish.

Förutom Telia har även Tele2, Comviq och Telenor mobiltäckning.


Kungsleden Kvikkjokk – Jäkkvik

Sträckan Kvikkjokk-Jäkkvik är 80 km lång och en av de mest variationsrika avsnitten av leden. Fjällen är öppna lågfjäll och utsikten från dem är milsvidd. Mellan sträckorna på kalfjäll går vandraren i områden med frodig björkskog och gammal fjällnära skog med inslag av stora tallar. En bit upp från sjön Sakkat går leden genom gles björkskog och ängsmark, ett parklandskap ordnat av naturen. 8 km norr om Vuonatjviken korsas polcirkeln.

Kungsleden söder om Kvikkjokk är inte lika välbesökt som sträckan norrut. Leden är mer lik en stig. Det finns stugor i Vuonatjviken och vid Tsielekjåkk ett vindskydd.

För båttransport över Riebnes, kontakta Vuonatjviken, tel: 073-0358673 och 070-696 80 45.

5 km nordväst om Jäckvik vid Kapellströmmarna är det en 300 meter lång roddled. Roddbåtarna sköts av Länsstyrelsen i Norrbotten.


Kungsleden Kvikkjokk – Saltoluokta

Sträckan Kvikkjokk – Saltoluokta är ca 75 km med de två vattendragen inräknade. Den går i utkanten av Sarek. Leden löper över lågfjäll och i dalgångar med naturskog och björkskog. Längs leden finns tre av STFs fjällstugor. Det är populärt att göra en dagsutflykter vid Aktse till bl a Skierfe i Rapadalen med sin utsikt över Laidauredeltat och högfjällen längs dalgången.

Båttransporterna över Laitaure sköts av STF stugvärden i Aktse och Anne-Sophie Läntha, tel: 070-222 82 50, Båtturer på Laitaure. Se också Svenska turistföreningens information om Båttrafik längs Kungsleden

För båttransport över sjön Sitojaure kontakta Anna och Lars Blind tel: 073-079 96 03, info@sitojaure.com, www.sitojaure.com

Båtleden mellan Saltoluokta - Kebnats drivs av Svenska turistföreningen, tel: 0973-410 10.